Wednesday, April 18, 2012

Tioman ! !


Noniin loput tekstit rustataan sitten kotoa käsin, mutta kirjoitetaan kuitenkin. Ja kun oma läppäri on käytössä nii voi vihdoin viljellä äätä ja ööötä mielin määrin :) Ja muistikort(e)issa piilevän viruksen takia en saanu kuvia siitä ulos vasta kun nytten.


Elikkä Malesia vuorossa ja ensiksi Tioman! Siis aivan ehottomasti minusta paras paikka koko reissulla! Paratiisisaari suoraan sanakirjasta. Palmuja, valkoista hiekkaa, ehkä maailman kirkkainta vettä! Toki pari muutaki samantyyppistä paikkaa ollu reissun aikana, mutta tää oli niin lungi että ois voinu jumittaa vaikka parikin viikkoa! Ei oikeestaan tarvinnu ees tehdä mitään, kun jumittamisessa oli tarpeeksi äksöniä.


Kattokaany minkä näköstä!

Ei lisättyjä väriaineita


Jungeli
Viidakon Aki


Suunnistettiin saaren pohjoisimpaan satamaan, Salang beatchille, jonne tuli lautalta vähiten porukkaa. Saarella on kuutisen satamaa, joiden välit kuljetaan veneillä. Saari on tiheää viidakkoa, joten ainoastaan muutama polku menee satamien välillä. Joissain pysähdyspaikoissa on isoa resorttia ja golf kenttää, mutta haluttiin menna jonnekki ihan muualle ja pienempään paikkaan, Salang oli juuri sopiva :) Asuttiin Puteri Salang Inn -nimisessä paikassa, ihania punasia pikku mökkejä ja sairaan mukava omistaja! Huone maksoi 35 ringetteä (vajaa 9 euroa) yöltä, ei paha. 






Mittään suurempia ei ees touhuttu. Yhtenä päivänä käytiin snorklaamassa mikä oli minusta huisia, koska en oo ennen käyny. Koralli ittessään oli harmillisesti runsaan vesiliikennöinin seurauksena lähes kuollutta, mutta kokemus oli silti siisti. Oisin voinu uiskennella vaikka kuinka kauan. Ja siellä oli hurjan värikkäitä kaloja! Meille annettiin pikkunen leipäpussi mukkaan, joita saatiin antaa kaloille ja olihan se hurjaa kun leipää piti kädessä nii kymmeniä kymmeniä kaloja pyrähti parveilemaan ympärille :D How cool is that? 


Saarella näky muutenki kaikenkarvasta ja karvatonta elukkaa ja luikertajaa, asuttiin eläintarhassa melkeen :) 


Varaani!
Evästä jos sais


Killi kuulu mökin kalustoon :)

Tuntematon elukka laser katseella
Alkuperänen suunnitelma oli että oltas oltu joku parisen viikkoo Tiomanilla, kun reissuväsymys alko olla jo nii reipasta ettei ois millään malttanu jaksaa enää liikkua, varsinkaan bussilla saikata. Kuitenkin, koska sadekausi oli vielä päällä, vettä tulikin monena päivänä ja välillä runsaastikkin, joten tehtiin extempore päätön yks aamu ottaa ja lähtiä ja siitä päivästä tuliki yks haistapaska -reissu, mutta siitä lisää tuonnempana, jätetään Tiomanille hyvä fiilis <3


Eli summa summarum, upia paikka!



No comments:

Post a Comment