Tuesday, March 20, 2012

Ho Chi Mihn City

Kenelle soittas?

Nonii lopputekstit tulleeki sitte ryminalla kaikki ku alkaa reissuki olla jo aika finaalissa! Vaha herpaantu tuo kirjottaminen Vietnamin puolella mutta otetaan takasippain!


Me ei Vietnamissa ylipaataan ihan alyttoman kauaa oltu, reilu 2,5 viikkoa suurinpiirtein, kun alkuperainen suunnitelma on menny niin monta kertaa uusiksi! Ei harmiksi ehditty pyoria muualla kuin Etela-Vietnamissa, mutta jatetaan seuraavaankin kertaan jotakin. Kuitenki vuorossa oli Ho Chi Minh City, jossa oli tarkoitus olla viela muutama paiva ennen Malesiaan siirtymista. HCMC:ssa koin elamani pelottavimman mopomatkan. Skoottereitahan taalla on varmaan enemman kuin ihmisia ja mopokuskeilla ei aivan nuo liikennesaannot ole takataskussa. Mun kuski paineli lujaa menemaan punasia valoja, busseja ja rekkoja pain ja mina silmat kiinni, hiljaa mielessani ja rystyset valkosina aitia huusin. Akikin jai oman kuskinsa kanssa kauas taakse, ni meinas hata tulla. Hengissa selvisin sen reilu 20 min matkan mutta traumatisoiduin hetkellisesti.

Street view

 Ei me kaupungissa kovin kummoisia touhuttu, kaytiin toki Vietnamin sodan museossa ja paikallisesta Notre Damen kirkosta rapsimassa kuvia. Postissakin kaytiin. Mitahan viela. Toki rattikaupoillakin ravattiin isoimmassa keskusmarketissa, mutta maa en kauheesti siita valita (saatika Aki) kun Vietnamissa erityisesti nama toriemannat pyytaa aivan tahtitieteellisia hintoja riepuistaan ja en saa tinkaamisesta mitaan riemua. Plus etta tallanen oman tilansa vaativa suomalainen ei hirveesti valita etta kun kulkee ahtaissa valeissa keskella markettia nii myyjat melkein hyppaa syliin ja repii kasista etta ostasit jotaki. "Helo leidiiii wana bai samtiiii?!?" Onnistuin kuitenki muutaman huivin ostamaan melkein kivuttomasti, mutta hermoja vaativan vaittelyn jalkeen ihan hyvaan hintaakin :) Sitten juostiin akkia karkuun. Ihan kiva oli kayda Ho Chi Minhissa, muutaman paivan siella viihtyy, ehkei sen kauempaa.

Jätskimopo

Mielissään puistossa

Paikallinen Notre Dame




Iso

Säikahin 




 Thank You Vietnam, next stop Malaysia!

No comments:

Post a Comment