Tuesday, May 8, 2012

Loppuhöpinät

Tottahan pittää  sitte summata koko reissu. Onhan tuosta paluustaki jo jonnin aikaa. Pähkinänkuoressa kahella sanalla kannatti lähtä, alleviivattuna lihavoituna ja kursivoituna! Ja jos finanssi puoli ei olisi ongelma, niin lähtisin uudelleen harkitsemattaa minuuttiakaan. 


Elikkä mitä käytiin läpi:


Hong Kong. Todella mahtavan näköinen mesta! Metropoli vilkkuvilla valoilla ja korkeilla taloilla. Hintatasoltaan budjetti matkaajalle korkea, mutta todella sen arvoinen! Ruoka melkeempä parasta reissun aikana, ja monipuolisuutta löytyy. Mutta paikallinen eväs menee todellakin kaiken muun edelle.


Vicktoria Peakin View




Kiina: Okei tämä reissu jäi todella raakileeksi, koska me lähdettiin äkkiä karkuun :D Ihan omaa pöljyyttäämme lähdettiin sinne ilman karttoja tai oppaita, jotka on tuolla päin ihan pakollisia, sillä englantiakaan ei puhuta paikoin sanaakaan. Kävästiin sanan rehellisessä muodossaan siis Guangzhoussa (Kanton) noin 52 tuntia, eikä juuri kaupunkia nähty, sillä emme tienneet missä päin olimme. Kuviakin sieltä on ehkä kaks.


Thaimaa: Bangkok ja Kanchanaburi käytiin. Ja Ubon Ratchatanissa sen verran että herättiin junasta ja jatkettiin matkaa. Kanchanaburi oli jees, miljoonasti pienempi kuin BKK, ja rauhallinen. Ja meidän guesthouse oli todella viihtyisä ja upean näköinen, vaikka halvimmissa huonessa sniiduiltiinki http://www.bluestar-guesthouse.com/Garden.html ! BKK oli perus tukkonen ja ahdas Aasian kaupunki. Todella paljon saastetta ja liikennettä ja ihmistä ja kulkijaa joka puolella. Kyllä me kuitenki yhteensä reilu viikko siellä viihyttiin. 


Temppeli, Bangkok
Tämä silta on minun! Kanchanaburi
Viimeinen yö reissusta Baiyoke Sky Hotelllissa, Bangkok
Laos: Ai että mikä rentouden tyyssija! Laosilaiset on aika laiskanpuoleista sakkia, jotka tykkää makkoilla ja minähän kuulun sitte kans siihen posseen :D Reissun kakkos parhaaksi paikaksi kirinyt Don Detin saari oli ihan huikee. Vaikka näitä "trueträvelleri" nurisijoita siellä kyllä riitti että tää paikka on pilalla, täällä on liikaa ihmisiä, kiti kiti niin ihan sama, en oo samaa mieltä. Eikä siellä sitä populaa ees nii paljo ollu. Plus huikee uusivuosi Don Somin saarella paikallisissa kyläjuhlissa!


Pyöräillen, Don Khon
Aki pelaa palloa, Don Som
Don Det
Cambodia: Karismaattisen karu ja kaaosmainen Kambodza! Ja mää rakastuin. Tunnen jotenki niin suurta sympatiaa sitä kansaa kohtaan. Vaikka karmiva lähihistoria tuntuisi olevan valtava taakka ja ihmisten eriarvoisuus on todella härskiä, paikalliset jaksaa hymyillä ja olla ystävällisiä! Erityisesti Banlung oli tosi jees. Erilainen.


Ronsu!!
Käytiin oppaamme Vunthyn kotona kylässä, Banlung


Vietnam: Parin viikon lyhyt kiekka Vietnamissa. Vaikia lähtä koko maata analysoimaan, kun ei ehditty olla kuin etelässä, ja melko isoissa kaupungeissa, mutta melko turistisoituneelta näytti. Plus että huijausyritykset kohosi noin potenssiin 10. Mui Ne oli tosi positiivinen ylläri paikkana jos posilukee tuhannet venäläiset turistit :D Skootteriliikenne on kyllä itessään näkemisen (ja kokemisen) arvosta erityisesti Saigonissa.


Mekong Deltan alueella, Can Tho

Lintu soittaa kotia



Malesia: WHOA! Ripaus Hong Kongia Kuala Lumpurissa. Ainaki talojen korkeudessa. KL oli myös toisaalta mukavaa vaihtelua tyypilliseen aasialaiseen kaaokseen. Ja täällä oli sitte se koko reissun ykkösmesta eli Tioman <3 Suoraan sanakirjasta paratiisi. Ja just niinkö Coldplay laulaa. Malesia on muslimimaa, niin kiintoisa nähdä sellaistakin puolta maailmasta.
Vielä yks tällane "määpä oon käyny täälä hähä" -kuva
Huh! Sellasta. 
Vielä aattelin että oisko kiva tällane plusmiinus lista! Kaikki seittemää maata ei tietekää voi sulloa yhtee, mutta tämmone osviittaa antava kuitenki.


+ Aurinko. Ja lämmin!
+ Reissaaminen Kaakkois-Aasiassa on helppoa ku mikäki. Poislukien Kiina, siellä pelotti
+ Halpaa. Lähes kaikki, ruuat, asumiset (jos osaa etsiä), vaatteet (jos jaksaa tingata ja ilmankin). Paitsi Hong Kong, sekä joissain asioissa Malesia.
+ Paikalliset pääosin helkkarin mukavaa ja todella rentua väkiä! Paitsi tukari ja taksikuskit sekä aikalailla kaikki rättikauppiaat joilla kaikilla kiiluu dollarihymy kaukaakin.
+ Kärsivällisyys kasvaa. Aasialaisesta epäloogisuudesta liittyen mm. aikakäsitykseen ja julkisiin kulkuneuvoihin on jotakin hyötyä.
+ Tutustuu ihmisiin! 
+ Kokemus. Saa sitä elämysmatkailua varmasti Muhokseltaki mutta takaan että esim. tääläpäin saattas olla kivampaa. Reissussa ylipäätään. Maailmalla.


- Nopea turistisoituminen. Jotkut paikat alkavat olla jo tupaen täynnä turisteja ja se tympäsee.
-hyttyset ja kaikennäköset muut random kulkijat
-No se tietyntyyppinen epälooginen suhtautuminen asioihin. Voi ainaki aluksi ottaa päähän.


Mutta ei sen enempää, en taho miinuslistaan lopettaa turinointia! :) 
Siihen lopettelen että lähtekää hyvät ihmiset teki!
Ja vielä pari kuvaa.

Matka Suomeen alkamassa






Loska&Lämmin -crew kuittaa ja hiljenee! Til the next journey! :)

No comments:

Post a Comment