Friday, December 16, 2011

Guangzhousta Bangkokiin!

Joo kavastiin Kiinassa. Hong Kongista lahdettiin Guangzhouhun eli kavereiden kesken Kantoniin. Meilla ei luonnollisestikaan ollut minkaanmoista karttaa mukana, suurinpiirtein hostelli oli tiedossa, mutta ei tasan tarkkaan tieto siita missa se oli. Ja ainiin, heti melkein kun Hong Kongista pujottelee ittensa etela-Kiinan puolelle, englannin puhuminen ja ymmartaminen vahenee meleko makiasti. Patee myos taksikuskeihin ja luettiin just ennen lahtoa, etta kaikki osoitteet taytyy olla kiinaksi, muuten ei paasta minnekaan. Me pyydettiin meidan HK:n hostellin emantaa kaantamaan kiinaksi Kantonin hostellin osoitteen, mutta se ei osannut kun arvata sen, silla han kertoi etta siella pain Kiina kirjoitetaan aivan tyystin erilailla. No ei muutako yritettaan!

Junalla mentiin 2,5 tuntia ja illalla pimean aikaan oltiin perilla. Naytin viela meille annettua osoitetta varulta junaemannalle, ja keskustelu meni kutakuinkin nain: Mina: "English?" Han: " 汉字/漢字那好了有没有!!!" Asia seleva. Han kuitenki kirjoitteli koko osoitteen uusiksi ja paateltiin etta kai se ymmarsi. Lahdettiin etsimaan taksitolppaa, nii samotein jostain kulman takaa hyokki kaveri: "Tourists? Need information? Hostel?!" Tuli vahan puuntakkaa ja mentiin hamilleen ja koitettiin valua ohi,mutta kuitenki ajauduttiin juttusille sen kanssa. Jotenki se jannasti puhu meidat vaihtamaan johki toiseen halvempaan paikaan mihin aijottiin menna ja se lupas kuskatakki. Just olin hetkea aijemmin lukenu pelottelutarinoita Guangzhoun juna-asemasta ja virallisista ja epavirallisista takseista jne jne, mutta kaveri vaikutti iha kivalta.
No paastiin ulos ja kaveri soitti jollekin kuskille joka kuulemma tulee ihan nyt. No auto oli sitten astetta epailyttavampi musta tummennetuilla laseilla ja mietittiin etta hei nyt taa ei oo ihan rehellista hommaa. Kuitenki puolihammentyneina hypattiin kyytiin ja matkalla hoksattiin etta okei, viralliset taksit on siis vihreita ja niissa on jopa taksikyltti... Siina vaiheessa minulta meni pissit housuun lahes ja olin ihan varma etta ei saatana nyt ne vie nurkan taakse ja lahtaa tai vahintaanki ryostaa ihan paljaaksi. Meinas paniikki itku paasta, ku isossa kaupungissa ajeluttivat pimialla, mutta perhana vei ne meijat kuitenki hotelliin, ja kaveri kanteli mean kamppeet huoneeseen. Mutta tassa vaiheessa ukotus tuliki ilmi. Poika otti meilta aika reippaasti hintaa hanen palveluistaan ja kyydista ja hotellihuonekin oli kallis. Eika hotellikaan tasan tarkkaan ollut keskustassa, niinku han sano. Guangzhousta ei siis kauheesti saatu irti, kun ei tiedetty minne menna saati, missa oltiin.

Fatpanda in Guangzhou

Elikka note to yourself jos Kiinaan halajaa ja erityisesti alueille, joissa ei kielia juuri puhuta, taytyy valmistautua hyvin. Kuten etela-Kiina. Kartta olisi ollut jees ja Lonely Planet tms,tietoa meilla oli hyvin vahan. Kiinaakin on hyva ostata kiitosjaheita enemman. Ensikertaa reissaavalle, kuten allekirjoittanut, ehka liian vaikea paikka aloittaa ilman kunnon valmistautumista. Kaupungit, kuten Shanghai ja Peking ovat helpompia, mutta talla kertaa reissu ei sijoittunut sinne. Se hyva puoli Etela-Kiinan puolella on se, etta lansimaalaisia ei juuri nay, eika se ole viela turistisoitunut!
Otimme kuitenkin lennot Bangkokiin, myoskin siita syysta etta taalla on lammin, Kiinassa ei:D Bangkokissa ollaan muutama paiva ja sitten lahdetaan rauhallisempaan Kanchanaburiin :) Taalla on sitte liikaa turisteja :D

Sellaista haslinkia talla kertaa! Ja hirvia romaani. Kuveja tulee jahka paasee koneelle, josta niita voi laittaa! 

No comments:

Post a Comment