Thursday, January 12, 2012

Been there Don Det


Noniin, Laosissa ollaan jossa lamminta riitta ja oleminen on halapaa kuin saippua! Don Det oli ensimmainen kohde, ja tarkkasilmaisimmat tietavat paikan esiintyneen myos Madventures ohjelmassa. Josta mahdollisesti johtunee myos runsas suomalaisten maara siella. Pelkastaan ekana aamuna Happy Baarissa oltaessa meikalaisia tais olla siella joku vajaa 10.
Asusteltiin saarella sunset puolella ihan Mekong joen vieressa, lahes sen ylla ja nakymat oli sen mukaiset!! Joka ilta se tuli fiilisteltya. Puitteet oli simppelit, bambubungalow ja jaetut suihkut ja vessat muiden kanssa. Mutta asuminen makso 1,5 euroa per naama paivassa eli ei valittamista! Ainoa jonka kanssa minulla oli hiukka valienselvittelya oli aasialainen kyykkyvessa. Mutta sovittiin puolin ja toisin etta kaikesta ei tarvii tykata.
Don Detista tykattiin muuten kylla! Suosikki paikkani tahan mennessa reissulla. Rauhallinen pieni saari, jonne kylla ajtkuvasti vasataan enemman ja enemman bungaloweja ja vakea kay lisaa, mutta satuimme olemaan oikeaan aikaan siella. Uuden vuoden aikaan kaikki on bilettamassa kaupungeissa, joten saari tyhjeni aikalailla.Josta sopiva aasinsilta meidan uudenvuoden viettoon!
Sunset over Mekong. Ja nuo vuore tuolla ovat jo Kambodzaa, huikeeta!



Meidan bungalowien vieressa eras herra Loy piti omaa pienta lipputoimistoaan. Tai kojua. Kaveltiin siita joka paiva useita kertoja ohi ja laosilaiseen tyyliin joka kerta han kyseli kuulumiset ja paivan suunnitelmat. UV aattona han sitte kysas meilta etta mita meinataan. Suunnitelmia ei meilla ollut oikeastaan kun vasta illaksi, ja han ehdotti etta lahdettais hanen mukaansa laheisella Don Somin saarelle serkkusa grillijuhliin.Lahto tunnin paasta. Mika jottei! Tosin itse meinasin lahes jaada pois, silla malaria laake aiheutti minulle todella heikon olon. Onneksi Loy tuli hakemaan meita edelleen laosilaiseen tapaan parikymmenta minuuttia myohassa, jolloin paatin etta eiku kylla maa nyt lahen! Onneksi!

Me ja eras ranskalainen pariskunta lahdetiin Loyn botskilla Don Somille, jossa siis ei ole kuin ainoastaan paikallista vaestoa.  Emme oikein tienneet keta tulisimme tapaamaan tai mita tekisimme, muuta kuin etta jossain vaiheessa grillataan jotain. Vastassamme saarella oli perinteinen bambumaja, maaseudulla asuvien koti ja pihapiirissa isaa, aitia, mummoa, serkkua ja lapsia. Perheet asuvat yleisesti ottaen lahekkain tai samassa majassa. Hetken paasta Loy ja muutama muu alkoi grillamaan meille kalaa, joka sitten syotiiin kasin sticky ricen kanssa. Ja oliko hyvaa!

Laita lapsi asialle!
 
Ruuan jalkeen lahdimme tekkeen kierroksen saarella ja siellahan me oltiin aika naky. Lapset juoksi innolla kattelemaan kalpeita naamoja huutaen falang,falang mika tarkoittaa siis jotakuinki lansimaalaista. Palattiin joskus ennen viitta takas, ja Loy sano etta jospa me jaatas myos illaksi  sinne, he aikovat grillata ankkoja. Mika ettei! Ruohikolle levitettiin matot ja siihen alkoi keraantya porukkaa, myos muista taloista ja loppuillasta oli kaynnissa kunnon kylajuhlat! Oli kylla yksi parhaimmista uudenvuoden juhlista ikina! Grilliruokaa ja Beerlaota kannettiin nenan eteen ja paikalliset kerto juttuja, jotka varmaan olivat huiseja jos jotain olisi ymmartanyt! Tais eras vanhapatu koittaa parittaa Akia paikallisille tyttarille mutta seilasin valiin enneko peruuttamatonta tapahtui :D

Aki ja kylanmiehet

Mikas taalla riippumatossa loirutessa ja aurinkoa ottaessa :) Sielu lepaa. Seuraavaksi kohteena oli Tat Lo, viela pienempi paikkakunta, josta lisaa kunhan nopeemman koneen loydan :D

No comments:

Post a Comment